Små elfordon för barn

På senaste tiden ser vi dem allt oftare – leksaker i form av små elfordon för barn. Kanske är det nästa favoritleksak hemma hos er?

Det är gulligt att se en liten knodd komma åkande, djupt fokuserad med tungan ute för att navigera fordonet som inte går i mer än några kilometer i timmen. Då kan man lätt förstå varför elfordon har blivit så populära som leksaker. De erbjuder spänningen av att trampa på gasen och köra själv medan man vinkar stolt till mamma eller pappa som står bredvid och tittar på. Riktigt coolt blir det om leksaksbilen dessutom är en miniatyrvariant av den riktiga familjebilen.

Även som vuxen kan man testa att åka på de små elfordonen men var vaksam på maxvikten så att inte favoritleksaken går sönder. Vissa av leksaksfordonen tillåter bara runt 25 kg medan andra klarar en vikt på upp emot 100 kg. Vill du ta det ett steg vidare så går det naturligtvis att förstärka delar av elfordonet så att det håller för en tyngre last.

Här är en intressant artikel om ombyggda leksaker som kan köras av en vuxen på vanliga vägar. Till exempel ett elfordon som från början var en leksaksbil men som nu går i 32 km/h efter en hel del fantasifulla ombyggnationer.

Köpa elfordon till barn

När det är dags att införskaffa ett elfordon som leksak till ditt barn så finns det några saker att tänka på. Oavsett om det ska vara en motorcykel, traktor eller den klassiska lilla elbilen så är det ungefär samma frågor att ta ställning till avseende funktionalitet och modell. Precis som på vanliga bilar så skiljer sig modellerna åt ganska mycket så ta reda på exakt vad som följer med köpet. Standard är att åtminstone batteri och laddare ingår men det är inte säkert att det ingår tillbehör som till exempel fjärrkontroll. Läs alltid information om produkten noga innan köpet för att säkerställa innehållet.

Det kan även löna sig att jämföra priser på liknande leksaker innan du köper. Undersök gärna andrahandsmarknaden även om du tänker köpa nytt, för att få en uppfattning om hur mycket du kan sälja elfordonet för när ditt barn har vuxit ur det. Såvida du inte vill behålla leksaken som samlarobjekt förstås.

Nedanstående guide har bra med tips och exempel som kan underlätta ditt inköp.

Elfordon barn – en guide till hjälp inför köpet. Kanske hittar du en kopia av din egen bil i miniatyrformat!