Du kommer att behöva dessa saker till familjens nya valp

Så du funderar på att skaffa en valp? Bra! Att ta in en ny lurvig vän i ditt hem är alltid en rolig och spännande upplevelse. Men innan du kan ta hem din nya valp finns det några saker du behöver köpa. Här är en lista över de viktigaste sakerna:

 

  1. En låda eller kennel. Detta är viktigt för att träna din valp i hemmet och för att hålla den säker när du inte kan hålla ett öga på den.

 

  1. En mat- och vattenskål. Se till att skaffa robusta skålar som inte lätt kan tippas omkull.

 

  1. Ett halsband och koppel. Valpar behöver tidigt vänja sig vid att gå i koppel så att de kan utforska sin omgivning på ett säkert sätt.

 

  1. Leksaker! Valpar älskar att leka, så se till att skaffa dem en mängd olika leksaker för att hålla dem underhållna. Några bra alternativ är tuggleksaker, pusselleksaker och mjuka leksaker att gosa med.

 

  1. Grooming-artiklar. Du kommer att behöva sköta om din valp regelbundet, så se till att du har borstar, kammar, schampo och handdukar till hands.

 

  1. Ett veterinärbesök. Det är viktigt att få din nya valp undersökt av en veterinär så snart som möjligt för att se till att den är frisk och har uppdaterade vaccinationer.

 

Med dessa viktiga saker i handen är du redo att ta hem din nya valp!

 

En hund är något av det mest givande du kan ha i ditt liv. De ger oss sällskap, kärlek och ett lojalt stöd som är oöverträffat. De är också ett stort ansvar. 

När du funderar på att ta in en hund i ditt liv är det viktigt att du noga funderar på om du är beredd att ta på dig det ansvaret eller inte. Har du tid att promenera och leka med din hund varje dag? Har du råd att ge den en näringsriktig kost och ge den regelbunden veterinärvård? Om du kan svara ja på dessa frågor är du redo att öppna ditt hjärta och hem för en lurvig vän. Med lite eftertanke och förberedelser kan du njuta av alla de glädjeämnen som följer med att äga en hund.